Здравейте колеги, имам дерт с устройството за вдигане и сваляне на страничното стъкло, след като зимата се счупи пластмасовия водач на стъклото. От тогава сменям вече два водача, като и двата се счупиха не след дълго. Явно някъде в целия механизъм не правя нещата както трябва. Но най-вече ме интересува следния въпрос. Надявам се някой от вас да може да отговори. Въпросът е какво кара механизма/моторчето да спира като достигне крайно долно или крайно горно положение. Имам чувството, че като стигне в тези положения мотора не спира, напъва пластмасовия водач и го чупи. Със сигурност няма във вратата сензор/датчик, който да изключва мотора. Устройството на вратата го научих наизуст след толкова разглобяване. Предполагам колата няма и сейф функция коята да предпазва от прещипване на стъклото. Колата е двуврата 147-ца, 2003 (не е фейслифт). Благодаря на отговорилите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Устройство на стъклоповдигача (как работи)!
Collapse
X
-
Повишеното натоварване спира моторчето
Хаха това му хоби на този под мен два дена ме чете. Един ме игнорира.
Питай го да ти обясни да видим.Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:00.Не всички, които се скитат, са изгубени.
-
Първоначално публикувано от B&V Покажи съобщениеЗдравейте колеги, имам дерт с устройството за вдигане и сваляне на страничното стъкло, след като зимата се счупи пластмасовия водач на стъклото. От тогава сменям вече два водача, като и двата се счупиха не след дълго. Явно някъде в целия механизъм не правя нещата както трябва. Но най-вече ме интересува следния въпрос. Надявам се някой от вас да може да отговори. Въпросът е какво кара механизма/моторчето да спира като достигне крайно долно или крайно горно положение. Имам чувството, че като стигне в тези положения мотора не спира, напъва пластмасовия водач и го чупи. Със сигурност няма във вратата сензор/датчик, който да изключва мотора. Устройството на вратата го научих наизуст след толкова разглобяване. Предполагам колата няма и сейф функция коята да предпазва от прещипване на стъклото. Колата е двуврата 147-ца, 2003 (не е фейслифт). Благодаря на отговорилите.
С МЕС можеш да видиш нещата. Ма лордът сигурно ти е обяснил вече, че аз него съм го игнорирал
Comment
-
Много благодаря за бързия отговор колега. Сега вече ми стана малко по-ясно. След тези мои неуспешни опити за ремонт, ще пробвам с цял механизъм втора употреба. Смятам утре да го монтирам, като се надявам този път да стане. Сега се сещам, възможно ли е по-някаква причина при мен да не работи коректно и да не изключва моторчето при повишаване на натоварване? Чудя се къде бъркам, защото монтажа не е сложен и трудно може да се сбърка. Има го и това, че е възможно пластмасовите водачи, които купувам да не са качествени. И да попитам след като повишеното натоварване спира мотора, това означава ли, че ако стъклото ти притисне ръката, ще спре преди да те е наранило?Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V
Comment
-
-
Защитата от прещипване, се състои от една силиконова лента в уплътнението, в която има две метални лентички, които ормално са отворени. Когато си прещипеш ръката или скафандъра, контакта се затваря и мотора спира. Виж дали имаш една букса с два кабела излизащи от улътнението.Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Благодаря на всички колеги за отговорите. Днес сложих целия механизъм, който купих втора употреба. За сега всичко работи и е ок. Снимах с телефона вътре във вратата. Наистина, няма никакви датчици, което подтвърждава колегата, че при повишаване на натоварването мотора изключва. Говоря за пасажерската врата.Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V
Comment
Comment